Telefoon: 06 473 07442

info@coolibri.nl

Hoe het allemaal begon…
07
december
2014

Enthousiast, nieuwsgierig, eigenwijs. Drie kenmerken die Corien zouden kunnen omschrijven.

Altijd alles willen meemaken, niks willen missen. En dat is nog steeds zo. Overal bij willen zijn, gezelligheid. Ongeduldig ook…. en daardoor soms chaotisch…alles tegelijk willen doen. En het liefst alles zelf bepalen en de leiding nemen. Maar verantwoordelijkheid nemen is ook eng. En dat is lastig… vooral als je eigenlijk altijd de controle wil behouden.

Haar eindscriptie op de Rotterdamse Dansacademie had de titel: “Hoe start ik een eigen balletschool?” Ondernemen en eigen baas zijn heeft altijd in haar achterhoofd gezeten en na 15 jaar voor verschillende kunstencentra’s gewerkt te hebben, was ze toe aan iets anders. Iets nieuws.

Corien Guibal, oprichter CoolibriDance.
Corien als kind.

Na 3 jaar in het buitenland en thuis met een kleintje van 3 jaar, begon ze te onderzoeken of er in Overschie misschien animo was voor balletlessen. Ze kreeg de indruk van wel, ging naar de Kamer van Koophandel en Coolibri Dance bestond! Ze hoorde via via waar er een vrije ruimte was en belandde op de Rammelandstraat in een oude kleuterschool. Binnen no-time had ze twee goed gevulde groepen en na de zomervakantie de derde. Dit kon wel eens wat zijn!

De stap om nu een echte school te beginnen was niet meer zo groot.

De stap om nu echt een school te beginnen was niet meer zo groot en er werd opnieuw gezocht, nu naar een permanente ruimte. In Overschie. Ze wilde hoe dan ook het dorp een ballet- en dansstudio bieden. En ja, in haar eigen straat deed zich een kans voor, ze had al bijna ‘ja’ gezegd toen het pand aan de Zestienhovensekade ineens voorbij kwam. En dat was perfect! Wat een kans!

De keuze was snel gemaakt en met hulp van heel veel vrienden en kennissen wordt de wachtruimte, kleedruimte en dansstudio ingericht. Het wordt waanzinnig mooi en trots overheerst! Trots op haar vrienden en familie, trots op haar eigen leerlingen, haar gezin en ook een beetje op zichzelf.

Dat ze dit durft!

Tot in de studio!

CoolibriDance in Overschie.
De prachtige studio in Overschie.
  • 6777 Views
  • Comments are closed.